You are a genius

OrganisatieadviesYou are a genius

genius2YOU ARE A GENIUS AND THE WORLD NEEDS YOUR CONTRIBUTION

Je bent coach en hebt coachingservaring of coacht je medewerkers vanuit een leidinggevende positie.

Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, nieuwe inzichten eigen te maken en je vaardigheden naar een nog hoger niveau te tillen.

 

Je hebt al een opleiding of cursus gedaan en ervaring opgebouwd, maar nu ben je klaar om nog meer de verdieping op te zoeken. Wat kan je nog meer als coach? Welke technieken kunnen je helpen bij die ene moeilijke coachee of in die ene moeilijke situatie?

 

Bij Inside coaching bieden we een uniek perspectief door de wetenschap te koppelen aan de beleving. Je leert in 4 sessies wat nieuwe wetenschappelijke onderzoeken ons kunnen brengen in coaching en daar ga je meteen mee aan de slag door middel van meer praktijkgerichte methodes. Hierdoor leer je de nieuwe wetenschappelijke theorieën, niet alleen toe te passen, ze worden ook een onderdeel van je systeem. Wij gaan er van uit dat jij, zowel als je coachees, veel meer weten en kunnen dan je denkt en helpen jou de ‘genius’ naar boven te brengen.

 

Marion Riteco, organisatieadviseur & ervaren coach, en Lies Wouters, psycholoog en tevens ervaren coach nemen je mee op een pad vol theorie en praktijk. Schrijf je nu in en ga jezelf en je coachvaardigheden ontwikkelen.

 

Programma:

Dinsdag 2 oktober 13u – 17u

Dagdeel 1           De verschillende rollen van een coach en hoe je die voor jezelf kan laten werken

116236447_300Ontdek welke rol jou het meeste ligt en leer hoe je ook de andere rollen voor jou kan laten werken.
Ga aan de hand van een oefening vanuit voice dialogue, kijken welke rollen welk effect hebben op jouw coachees en pas dit in in jouw eigen manier van werken. Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken. Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming.

 

 

Dinsdag 16 oktober 13u – 17u

Dagdeel 2           Hoe bereik je iemand? Hoe kan je tot die ene persoon doordringen die een heel eigen manier van denken heeft?

illusieAan de hand van wetenschappelijke theorieën gaan we kijken hoe onze anatomie onze kijk op de wereld beïnvloedt. Waarom maken mensen aannames en hoe kom je er vanaf? Jij denkt allang te weten wat goed is voor jouw coachee, maar op één of andere manier wil hij/zij dat zelf niet zien. Hoe kunnen deze theorieën jou daarin helpen? Een goede manier om dit te onderzoeken is aan de hand van een oefening Systemisch Werken, gebaseerd op de theorie van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat.

 

Dinsdag 30 oktober 13u – 17u

Dagdeel 3           Hoe zet ik de nieuwe inzichten in de psychologie in in mijn coachingstechnieken?

optimist“You are a genius and the world needs your contribution.”
De recente onderzoeken in de positieve psychologie bieden ons tal van mogelijkheden om onze coachees te helpen zich verder te ontplooien. We kijken welk nieuw onderzoek relevant is en gaan hier meteen mee aan de slag. Je gaat zelf ervaren hoe je talenten kan versterken en hersenen ‘open’ kan zetten.

 

Dinsdag 13 november 13u – 17u

Dagdeel 4           Hoe stel ik doelen met mijn coachee en hoe zorg ik dat deze behaald worden?

downloadOok hier kijken we eerst wat de wetenschap hierin voor ons kan betekenen. Hoe formuleer je een haalbaar doel en wat zijn onze valkuilen?

Aan de slag met het vormgeven van ons eigen persoonlijke doel. Dit doen we aan de hand van praktische oefeningen, die je hierna ook kunt gebruiken met je coachee. Je leert o.a. wat het belangrijkste is bij het bepalen van een doel; hoe je het beste  om gaat met de spanning tussen doel en huidige situatie en hoe je om gaat met obstakels om uiteindelijk je doel te bereiken. De praktische methode is o.a. gebaseerd op de ideeën van Patti Dobrowolski, in combinatie met systemisch werk.

 

Kosten voor deze verdiepingscursus in coaching zijn 490 € (incl locatie, catering en materialen, excl btw)

Adres: De Telefooncentrale

Koelmalaan 350

1812 PS Alkmaar

 

Wat levert het je op?

Tijdens deze training leer je de nieuwste theorieën over het menselijk gedrag, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, vanuit de positieve psychologie (& mindfulness). Deze staan soms haaks op hoe we normaal gesproken denken en handelen. Door de oefeningen worden de nieuwe theorieën onderdeel van je DNA, je systeem. Waardoor je ze in de praktijk kunt toepassen. Daarnaast leer je om langs je eigen bril (overtuigingen, oordelen) waar te nemen en ontdek je wat dit je oplevert. Zowel in je eigen dagelijks leven, als in relatie tot je coachee. Deze nieuwe informatie en middelen kun je inzetten om nog effectiever te zijn in je coachings-gesprekken. En nog beter je coachee kunt ondersteunen om zijn/haar doel kunt bereiken.

 

OMG Advies

OMG specialiseert zich in leiderschapstraining en coaching. Al meer dan tien jaar faciliteren wij zowel online als op locatie leiders en professionals met een ruim aanbod aan onderwerpen.

CONTACT

OMG! Advies CommV

Copyright OMG Advies | Website: Opvallend Genoeg