Als team aan de slag met een bordspel. Hoe leuk is dat? Aan de hand van het spel leren de deelnemers met elkaar om doelen te stellen op een manier dat ze bijdragen aan hun veerkracht. Bovendien spelen de spelers samen tegen het spel en werkt het daarom bevorderend voor het groepsgevoel. Tijdens het spelen komen de teamleden verschillende situaties tegen, krijgen te maken met meevallers en tegenslagen en moeten regelmatig keuzes maken. Door de spelvorm ‘vergeten’ de teamleden zich sociaal wenselijk te gedragen waardoor het ‘ware’ gedrag bovenkomt dat ook op de werkvloer gebeurt. Dit geeft de mogelijkheid voor de begeleider om op korte tijd (het spel duurt 1,5-2u) de dynamiek, de veerkracht en de patronen van het team en van de teamleden te observeren en te registeren. Aan de hand van een feitelijke terugkoppeling na het spel wordt deze dynamiek ook voor de teamleden zelf heel duidelijk en gaan ze vervolgens samen een ontwikkelingsplan maken.

Quote teamleider Shell: “Ik ben al meer dan een jaar allerlei trainingen aan het doen met dit team om efficiënter te gaan werken, maar nu pas snap ik dat ik het helemaal anders moet aanpakken.”

In het tijdschrift voor Positieve Psychologie verscheen in April 2017 dit artikel over het spel: Veerkracht in het spel

Het spel kan ingezet worden als éénmalige interventie, of als onderdeel van een traject voor teamontwikkeling. Interesse hoe dat werkt? Neem even contact met ons op via info@omgadvies.nl.

Bordspel

Wil jij het spel zelf wel spelen met een team?

Volg dan de opleiding ‘Game Changer’. Je leert de wetenschappelijke achtergrond van het spel, hoe het bord werkt en waarom. In één hele en twee halve dagen leer je hoe je het spel kan spelen en begeleiden. Wat is belangrijk bij de observatie en hoe koppel je dat terug? Aan het einde van de cursus kan jij zelf aan een team uitleggen hoe het spel gaat, wat er tijdens het spel gebeurt en kan je het team helpen de nodige vervolgstappen te plannen. Bovendien krijg je aan het einde van de cursus het certificaat van Game Changer en het bordspel mee.

Schrijf je nu in via info@omgadvies.nl en ga het bordspel zelf inzetten om teams nóg succesvoller te maken!

OMG Advies

OMG specialiseert zich in leiderschapstraining en coaching. Al meer dan tien jaar faciliteren wij zowel online als op locatie leiders en professionals met een ruim aanbod aan onderwerpen.

CONTACT

OMG! Advies CommV

Copyright OMG Advies | Website: Opvallend Genoeg