Onderzoek

Onderzoek

Naast het werk dat wij doen voor organisaties, doen wij ook zelf wetenschappelijk onderzoek naar menselijk gedrag binnen organisaties. Zo rondden wij in 2018 onderzoek af naar veerkracht, wat we deden in samenwerking met Shell. Sinds 2019 loopt er een ook wetenschappelijk onderzoek naar psychologische veiligheid en hoe je dat opbouwt.

Het eerste onderzoek naar psychologische veiligheid is afgerond in 2022. Via deze link ziet u het artikel wat gepubliceerd is over dit onderzoek in het gerenommeerde tijdschrijft Frontiers in Psychology.

Het tweede onderzoek naar psychologische veiligheid is gestart in Oktober 2023. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij bedrijven in Nederland en (vlaamstalig) België. Het onderzoekt welke variabelen een invloed hebben op psychologische veiligheid binnen een team, en of het hier gaat om karaktereigenschappen of vaardigheden. Dat doen we door in het onderzoek zowel vragenlijsten aan te bieden als een App die in het moment meet wat er gebeurt. Deze App wordt enkel aan de leidinggevenden aangeboden omdat eerder onderzoek aantoont dat de invloed van leidinggevenden op de veiligheid groter is dan die van de teamleden. De eerste organisaties hebben het onderzoek afgerond en hebben de resultaten reeds ontvangen. Om wetenschappelijke uitspraken te kunnen doen over het model, hebben we echter nog meer deelnemers nodig. Het model wat onderzocht wordt ziet u hier onder.

Hebt u interesse om een bijdrage te leveren aan dit onderzoek? Neem dan contact op via info@omgadvies.nl of bel 0470/17.25.15 voor België of 0639 490 920 voor Nederland.

Onderzoek
Onderzoek
OMG Advies

OMG specialiseert zich in leiderschapstraining en coaching. Al meer dan tien jaar faciliteren wij zowel online als op locatie leiders en professionals met een ruim aanbod aan onderwerpen.

CONTACT

OMG! Advies CommV

Copyright OMG Advies | Website: Opvallend Genoeg