17 mei 2015
mei 17, 2015

De noodzaak van leiderschap

1 reactie

downloadMeer en meer horen we organisaties werken aan zelfsturende teams. Na 50 jaar van trainen van de leidinggevenden, denken we het antwoord te hebben gevonden. Gooi de leidingevenden eruit! Dat scheelt weer onderaan de streep (want ze zijn ook best wel duur) en zorgt ervoor dat je personeel het zelf oppakt.

Kunnen we dat zomaar doen? Hoe noodzakelijk is leiderschap eigenlijk?

Is leiderschap wel zo noodzakelijk voor het effectief functioneren van organisaties? Het impliciete antwoord op deze vraag is ‘ja’. En hier is waarom.

We leven in de tijd van verandering. De laatste nieuwe mobiele telefoon is nog niet geïntroduceerd in de markt en het volgende model, met nieuwere technologieën, wordt alweer ontworpen. Regelmatig zullen deze externe veranderingen de organisatie dwingen tot veranderingen in het systeem. En daar komen onze leiders kijken. Want de vereiste creatieve en innovatieve inbreng is niet voorzien in onze formeel voorgeschreven rollen in de organisatie.

Hetzelfde geldt voor het introduceren van noodzakelijke systeemveranderingen die voortvloeien uit de interne dynamiek van de organisaties. Want ook organisaties zelf zijn continu in beweging. Ze groeien, ze worden complexer en worden meer en meer intern gedifferentieerd. Dit vereist de ontwikkeling en invoering van nieuwe coördinatiemechanismen en nieuw beleid.

Bovendien is een organisatieontwerp onvolledig en onvolmaakt. Het ontwerp van een organisatie en de regels zijn immers generalisaties. Ze voorzien niet in uitzonderingen. Of in ieder geval niet in allemaal. Daarvoor hebben we de interpretatie en creativiteit van onze leiders nodig.

En tenslotte wordt het evenwicht van de organisatie continu bedreigd door het feit dat de leden van de organisatie mensen zijn. Hun lidmaatschap is slechts een deel van wie ze zijn. Ze zijn daarnaast ook lid van een familie, van een vriendengroep, misschien van een sportclub, van een cultuur. Hun andere levensdomeinen kunnen hun bijdrage aan de organisatie in gevaar brengen. Om een voorbeeld te noemen, kan een arbeider altijd de hoogste prestatie leveren van het team, tot het moment dat zijn vrouw van hem wil scheiden en hij erg afgeleid wordt door wat die situatie met zich meebrengt. Maar zo zijn er wel honderden voorbeelden te bedenken.

Nog een beetje te vroeg dus om al die leiders naar huis te sturen. Reden te meer om ook onze leiders de aandacht en opleiding te geven die ze verdienen.

Wil jij ook jouw leiders binnen jouw organisatie helpen van hun team een succesvol team te maken? Of wil je je
zelf verder ontwikkelen als leider? Neem contact op met OMG Advies! voor de mogelijkheden.

 

One Response to De noodzaak van leiderschap
  1. Duidelijk en interessante artikel!


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.