27 jun 2017
juni 27, 2017

Opleiding Game Changer

0 reacties

Word jij ook een Game Changer?

Heb jij ervaring met het begeleiden van teams? Help jij teams zich verder te ontwikkelen, eventueel prestaties te verbeteren en/of communicatie binnen het team te verbeteren?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Als trainer, coach of facilitator zie jij vaak al wat er binnen een team gebeurt. De dynamiek van een team kan voor jou al duidelijk zijn, maar het team daarvan overtuigen is nog wel de belangrijkste stap. Aan de hand van een bordspel wordt voor het team zelf de dynamiek en de patronen heel zichtbaar. De dynamiek wordt dus niet alleen zichtbaar gemaakt, maar de bevindingen worden ook meteen door het team gedragen!

Theorieën over succesvolle teams gaan uit van ideale situaties; iedereen is overal even goed in en iedereen presteert hetzelfde onder dezelfde omstandigheden. Wij weten allemaal dat in de praktijk maar heel zelden aan deze twee voorwaarden kan worden voldaan. Weten wat jij en jouw team nodig hebben in verschillende situaties is belangrijk om tot succesvolle samenwerking te komen. Zo presteert het ene team juist heel goed onder druk, terwijl het andere team floreert wanneer omstandigheden duidelijk en veilig zijn. Een team hulpverleners op een spoedafdeling kan getraind zijn in het samenwerken in noodsituaties, terwijl ze op rustige momenten of in minder dringende situaties maar niet voor elkaar krijgen voldoende informatie met elkaar te delen. Inzicht in deze processen in verschillende situaties kan een team helpen om tot afspraken te komen om ‘valkuilen’ in de samenwerking duurzaam te ondervangen.

Het spel

Het bordspel ‘Op weg naar je doelen’ biedt teams een instrument om spelenderwijs doelen vast te stellen en te bereiken en inzicht te krijgen in de samenwerking. Door het spelen van het spel verzamel je de informatie die nodig is om een plan van aanpak te maken als basis voor een team dat succesvol is in verschillende en veranderende omstandigheden.

De opleiding

Zelf het spel leren begeleiden? Word ook Game Changer! De opleiding Game Changer leert je over de wetenschappelijke achtergrond van het spel. Je leert hoe je het spel moet spelen en uitleggen en hoe je een team kan begeleiden om optimaal van het spel te leren. Bij het voltooien van de cursus krijg je het bordspel mee naar huis.

Data: donderdag 14 september (hele dag), donderdag 21 september (ochtend) en donderdag 28 september (ochtend)                                                           

Voor slechts 995 € excl btw (inclusief bordspel)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.